GBS KALLO 1ste kleuterklas

GBS KALLO 1ste kleuterklas

zaterdag 8 oktober 2016

Week van de kleuter.

Hiep hiep hoera voor alle kleuters!


  Samen spelen, hetzelfde zijn, maar toch ook verschillend,
klein of groot,
heel actief of liever wat kijken naar de anderen.
Geen probleem...we beleefden alvast een onvergetelijk week!
                             En blijf gewoon wie je bent want jullie zijn elk
stuk voor stuk "TOP" elke dag opnieuw!

Maandag ==>liedjesdag.

We zongen en dansten er op los. Samen de dag starten met het oefenen van het kleuterlied met bijhorende dans, elke speeltijd stond er muziek op. Dansen, zingen, het maakt allemaal niets uit! Amuseren zoals jij het zelf wil!

Dinsdag ==> Versierdag.

We gingen druk aan het werk in de kleuterschool. De hal, de gangen en onze klassen werden feestelijk versierd door zelfgemaakte vlagjes, gekleurde vlaggen, ballonnen.  Ballonnen om mee te spelen in de klas mochten ook niet ontbreken.

Woensdag ==> "gekke-kapseldag."




Dotjes, stekels, haar door elkaar, vele staarten/vlechten, ... we zagen het allemaal! Misschien jammer voor de kleuters met het korte haar, maar zij kwamen op de andere dagen eveneens aan hun trekken!

Donderdag ==> "Klasje wissel."

Wij gingen samen met de peuters van Juf Anja naar Juf Caroline en Juf Annelies. Spannend, maar zeker en vast SUPERLEUK! In de rode klas kwamen de kapoenen van Juf Caroline nog eens op bezoek.

Vrijdag ==> " TOP - FEEST-dag!"

We gingen verkleed naar school, wie wou kon zich laten schminken in de klas.



Om deze fijne week af te sluiten : dansten en zongen we er op los voor de mama's en papa's, grootouders, tante of nonkel,...
Met een sticker en een kleurrijke ballon gingen we als een trotse kleuter naar huis.

Wat gebeurde er nog meer deze week?


Onze uitstap naar Hof Ter Saksen. Gelukkig bleven we droog of zaten we net even te schuilen met onze koek en drankje. Met onze magen gevuld, konden we vertrekken. Oei, mama Konijn is heel erg verdrietig want haar kleintje was deze nacht niet naar huis gekomen. Wij zorgden voor klein konijn tijdens onze ontdekking in het bos. We speelden een memory-spel, sorteerden de eikels en kastanjes op de juiste boom, lieten de regen naar beneden vallen met onze vingers, waaiden met onze armen heen en weer zoals de takken van de bomen, zagen het huis van Meneer Egel, dansten een herfstliedje, verzamelden herfstschatten, keken naar verschillende borden waarop stond wat je NIET mag doen in het bos  en nog zoveel meer. Onze herfstschatten hebben we nadien in de klas gesorteerd (takken, bladeren, herfstvruchten), waargenomen en nu zijn we er mee aan het knutselen. We maken ons eigen herfststuk.


NIET te vergeten : Vanaf nu woensdag, 5 oktober 2016 is TUTTI FRUTTI gestart. Wie zich hier voor heeft ingeschreven, super! Wie zich niet ingeschreven heeft (kan ook niet meer), geen probleem!Maar gelieve dan zelf ELKE WOENSDAG je zoon/dochter een stuk fruit mee te geven. Wij hebben er alvast al lekker van gesmuld de eerste keer! MMmmm, lekkere peren!
Bedankt alvast voor de wekelijkse fruitschillers!

De woordenschat die deze week aanbod kwam : Modder, laarzen, verschillende kleuren van de herfstbladeren, feest, dik - dun, klein - groot.

Nog meerdere foto's te bezichtigen via onderstaande link :
       
           https://goo.gl/photos/24LLpUAfK7TsSppj7

Een fijn weekend toegewenst!
MAANDAG GEEN school!
Tot dinsdag,
jullie herfstkabouter en juf Katrien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten