GBS KALLO 1ste kleuterklas

GBS KALLO 1ste kleuterklas

zaterdag 26 november 2016


Hallo allemaal,

Trippel, trippel, trip, trip, trap,
ik stap met mijn zak.
Trippel, trippel, trip, trip, trap,
wat zit er in mijn zak?
 Met dit versje begonnen we (bijna) elke dag. Steeds zat er wat anders in de zak. Rararara, wie zat er op maandag in onze zak? Na een grote zoektocht naar onze verdwenen Jules was het probleem opeens opgelost ;) .
We bekeken de zak van Zwarte Piet eens goed; wie draagt de zak, wat zit er in de zak (even vertellen dat de koekjes en snoepjes belangrijker waren dan het speelgoed), ... Speelgoed zit ook in de zak ! Dus gingen we aan het werk om Sinterklaas een beetje te helpen. Door verf te mengen met de rollers maken we een zak van Zwarte Piet. Daarna zoeken in de speelgoedboekjes en scheuren/knippen van het geen we graag zouden vragen aan Sinterklaas. Nog even op kleven en Sinterklaas kan aan het werk!
We helpen Zwarte Piet ook nog om het speelgoed in de juiste zakken te sorteren.
We kozen zelf voor een pietenmuts of om Sinterklaas te zijn...voor de muts moesten we voorzichtig stempelen op crepe-papier en op de strook rondjes stempelen met een dotter. Voor Sinterklaas mochten we rode en witte verf mengen door met een spons te stempelen.

In de verschillende hoeken konden we puzzels maken van speelgoed, verschillende pakjes bij de juiste zak leggen, alle rode voorwerpen verstoppen met een rode dop, met de verschillende gekleurde doppen konden we hetzelfde zoeken.

Natuurlijk kon er ook deze week geen verjaardag ontbreken! Matilda is drie jaar geworden...ze heeft genoten van haar feestdag, op de troon zitten, een kroon op haar hoofd, koekjes uitdelen aan haar vriendjes, kaarsen uitblazen, ... Een onvergetelijke dag voor haar!
Bedankt voor de lekkere traktatie!

Volgende week gaan we verder met het thema "Sint en Piet." Stilaan beginnen we af te tellen naar de komst van Sinterklaas!

Nog een fijne zondag!
Groetjes,
de Pieten uit de rode klas en Juf Katrien


https://goo.gl/photos/H2y4reWqSzqW9JFBA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten