GBS KALLO 1ste kleuterklas

GBS KALLO 1ste kleuterklas

vrijdag 15 september 2017

Dag mama's en papa's,

de voorbije week zijn we op verkenning geweest in alle hoeken van onze klas. Stap voor stap weten we het speelgoed liggen in onze kasten. Dus wanneer we opruimen, kunnen we al zelf de bakken met speelgoed op zijn plaats zetten in de kast. Wat we ook al heel goed weten is dat wanneer ergens een rode bol aan hangt dat deze hoek gesloten is!

We keken eens goed naar onze klaspop, Jules. Wat is die gegroeid en groot geworden. Jules is te herkennen aan zijn oranje trui, paarse broek en weinig haar op zijn hoofd. Daarna gingen we zelf aan het werk : we schilderden een rond bord oranje, 2 stokken werden paars geschilderd en op een roos papier mochten we een gezicht tekenen. Nog enkele haren er bij en onze eigen Jules is klaar.
We reden met auto's door de verf...dat vonden we best wel leuk!
Knikker schilderen ... oei oei, Juf, mijn parel is uit de doos gerold! Niet zo eenvoudig om het deksel voorzichtig heen en weer te schudden en de parels in het deksel te laten.

Plasticine, onze poppenhoek, de trein, de boerderij, de boekenhoek, de dierentuin, de poppenhuisjes en nog zoveel meer om te ontdekken.  Dit doen we allemaal met heel veel plezier en in ons eigen tempo.
Ondertussen is er al een nieuwe week gestart.

Op maandag hoorden we iemand wenen in de klas...wat is dat Juf? We dachten dat Jules verdrietig was omdat we hem hadden wakker gemaakt! Jaja, Jules had zijn wekker niet gehoord ;) !
Met zijn allen op zoek in de klas...we vonden een nieuwe vriend : Een konijn, Rikki. Hij was heel verdrietig want iedereen lacht hem uit omdat hij 1 slap oor heeft. Rikki had ook een logeerkoffer bij zich. Bang vroeg Rikki of hij mocht komen logeren als wij lief zijn voor iedereen en voor hem. Beloofd! En ja, Rikki slaapt bij Jules in zijn huisje.


Wat doen we allemaal deze week:

- Zorgen voor Rikki.
- Groepswerk  : groen= gras stempelen, blauw=wolken stempelen, Rikki = broek geel stempelen.
- Balspel : Ik rol de bal naar ... (naam van vriendje zeggen)
- Liedje : Hollen, dollen, drie keer rollen.
- Versje : Rikki.
- 1-1-relatie : wortel kleven bij elk konijn.
- Wortel kleven : scheuren en op kleven in de wortel.
- Zelf Rikki schilderen.
- Wortelspel : om ter eerst je wortelkaart vol krijgen.
- Wortelen zoeken in de klas om aan Rikki te geven...ai ai ai veel te veel wortelen gegeten...buikpijn!

Meerdere foto's hieronder te vinden 

Iedereen een fijn weekend toegewenst!

Groetjes,
Juf Katrien

P.S: Volgende week gaan we samen met Aya/Jules in het verkeer op avontuur. Wie leuke verhalen heeft of wat anders ivm verkeer, geef maar mee aan je zoon/dochter. Gelieve wel te voorzien van een naam aub.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten