GBS KALLO 1ste kleuterklas

GBS KALLO 1ste kleuterklas

woensdag 27 maart 2019

Mijn papa is...

De voorbije twee weken hebben we gepraat over welke beroepen een papa allemaal kan uitoefenen. We hebben een papa in de klas die op de boot werkt, timmerman is, kok is, politieman is, ... We hebben van alles wat gehoord!

We begonnen de beroepenweek met mijn papa is...POLITIEMAN


We maakten van onze poppenhoek een politiekantoor waar we ons hebben verkleed als politieman of vrouw en alle stoute boeven opsloten. Maar we maakten ook een zebrapad, bekeken verkeersborden, maakten parcours met auto's en leerden ook hoe we een boef moeten opsporen.. Vanaf nu kunnen wij de juiste schoen zoeken bij een schoenafdruk!


We gingen verder met mijn papa is... BOUWVAKKER! 


In deze dagen hebben we ons omgevormd tot echte bouwvakkers! We hebben niet alleen een helm, een veiligheidsbril en een speciale jas gedragen, maar we hebben ook echt allerlei zaken gebouwd!
We maakten samen grote huizen van verschillende blokken.
We werkten met schroefjes, schroevendraaiers, hamers, ... 
We hebben zelfs met zand en water cement nagemaakt en een echte muur gebouwd!


Van al het bouwen kregen we wel een beetje honger.. Gelukkig kan papa ook... BAKKER zijn! 

Het resultaat van onze flinke bakkers hebben de papa's ondertussen zeker al geproefd! We maakten lekkere muffins en hebben samengewerkt om er voor iedereen te kunnen maken!

We hebben erg genoten van deze weken waarin we de papa's en hun beroepen wat beter leerden kennen.
Meer foto's vinden jullie op: https://photos.app.goo.gl/AYVsWPzLA6x9PEpYA

Graag wou ik ook nog vragen om nog eens te controleren of jullie de brieven voor het CLB al hebben ingevuld. Zijn deze nog niet binnen, mag je ze altijd nog aan mij of juf Anneleen afgeven op school, of ze zelf meebrengen naar het CLB bezoek!

Groetjes,
Juf Caro en juf Anneleen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten